Nieuws

  • cadenzatwello
  • al het nieuws

Cadenza Twello

Cadenza Twello is een vereniging met een harmonieorkest, twirlsters en een slagwerkensemble. Ook heeft zij een opleidingsorkest voor zowel het slagwerkensemble als het harmonieorkest. Tot slot worden de muzieklessen ook binnen de vereniging ondergebracht welke gegeven worden door gediplomeerde docenten.
Cadenza Twello
Cadenza Twellozondag, augustus 4th, 2019 at 9:56pm
TOONTJE LATER!
Nooit te oud om muziek te maken

Heb je ooit muziekles gehad en een instrument bespeeld? Of heb je ooit een instrument bespeeld maar nog nooit muziekles gehad? Misschien heb je nooit een muziekinstrument bespeeld maar wil je dolgraag ontdekken welke muzikale carriére er voor je ligt? Misschien is Toontje Later dan iets voor jou!

Je krijgt 8 weken muziekles in orkestvorm onder leiding van een deskundige docent op een instrument naar keuze.
Aan het eind kun je samen muziek maken!

Heb je interesse in het volwassenen orkest? Meld je dan aan
vóór 14 september via les@cadenzatwello.nl o.v.v. Toontje Later. De kosten voor de lessen incl. bruikleen van een instrument zijn €100,-
Cadenza Twello
Cadenza Twellozaterdag, juli 6th, 2019 at 1:31am
Gisteren een geweldig concert gehad bij BLOW by WMC Kerkrade!! Erg lekker gespeeld en trots op wat we hebben neergezet. Ook erg genoten van de andere top orkesten tijdens deze avond. Veel dank aan WMC Kerkrade en tot ziens in 2021!

Met stukken van Kaz Rodriguez, Jacob Remmington, Eric Whitacre, Eric Peel en arrangementen van onze eigen Ruben Maathuis en Robbert Houtkamp.
Cadenza Twello
Cadenza Twello
Cadenza Twellovrijdag, juli 5th, 2019 at 3:19am
We zijn gearriveerd!! BLOW by WMC Kerkrade 🙂
Cadenza Twello
Cadenza Twello heeft een bericht gedeeld.donderdag, juli 4th, 2019 at 4:28am
Hoe gaaf is dat?! Het concert der kampioenen van BLOW by WMC Kerkrade is bijna uitverkocht. We zijn erg trots dat we hier morgenavond deel van uit mogen maken!
Wil je nog een kaartje kopen? Wees dan snel, via https://blowbywmc.nl/ticket/concert-der-kampioenen/
Cadenza Twello
Cadenza Twellomaandag, juli 1st, 2019 at 7:10am
Twee keer goud voor Cadenza Twello

Afgelopen weekend hebben zowel het harmonieorkest als het slagwerkensemble van Cadenza Twello deelgenomen aan de internationale Musiktage van Rastede.

Op vrijdagmiddag reisde de eerste groep deelnemers per bus naar Duitsland om alvast sfeer te proeven op dit geweldige muziekfestijn. Zaterdag kwamen ook de overige muzikanten en slagwerkers zodat we er samen een mooi feest van
konden maken.

Het harmonieorkest, onder leiding van Jorrit Laverman, nam deel aan de concourswedstrijden op dit open Europese kampioenschap en behaalde een keurige derde plaats in haar divisie met 84,83 punten met de vertolking van The Saint and the City en Pilatus: Mountain of Dragons.

Het slagwerkensemble mocht zich winnaar noemen en behaalde in de hoogste afdeling de eerste prijs met 95,42 punten. Zij speelden o.a. het werk Prelude to Paradise.
Voor beiden betekent dit een gouden medaille en voor het slagwerk zelfs goud met onderscheiding. Dirigent Robbert Houtkamp behaalde ook nog eens de eerste prijs als dirigent voor slagwerkensembles.

Het was voor de eerste keer dat beide onderdelen van Cadenza Twello deelnamen aan hetzelfde muziekfestival. We hebben volop kunnen genieten van muziek maken in heel veel disciplines; van concertwedstrijden tot show- en marching- wedstrijden, overal was wat te doen. Het prachtige (soms
net iets te hete) weer zorgde voor een ontspannen sfeer en als muzikanten kijken we dan ook terug op een zeer geslaagd weekend en een mooie afsluiting van het eerste lustrum.
Cadenza Twello
Cadenza Twellomaandag, juli 1st, 2019 at 7:08am
Een mooi stukje uit het optreden van het slagwerkensemble tijdens de Rastede Musiktage.
Cadenza Twello