Nieuws

  • cadenzatwello
  • al het nieuws

Cadenza Twello

Cadenza Twello is een vereniging met een harmonieorkest, twirlsters en een slagwerkensemble. Ook heeft zij een opleidingsorkest voor zowel het slagwerkensemble als het harmonieorkest. Tot slot worden de muzieklessen ook binnen de vereniging ondergebracht welke gegeven worden door gediplomeerde docenten.
Cadenza Twello
Cadenza Twellomaandag, februari 17th, 2020 at 4:00pm
NK THROWBACK TIME [4/4] - DOWN THE EARTH
‘Down the Earth’ staat nu online: https://youtu.be/FIzJh2yZDBA

Deze week zetten we alle opnames online van het NK in Assen, waar het slagwerkensemble er met de titel vandoor ging. We sluiten af met ‘Down the Earth’. Trots op deze compositie van Ruben Maathuis!
Het hele werk staat nu op YouTube:
Cadenza Twello
Down the Earth by Ruben Maathuis I Cadenza Twello
Percussion Ensemble Cadenza Twello [NL] plays 'Down the Earth' Composed by Ruben Maathuis Played during the Dutch National Championships for percussion ensem...
youtube.com
Cadenza Twello
Cadenza Twellozondag, februari 16th, 2020 at 10:03am
Groots eindconcert basisschool de Martinus

Afgelopen vrijdag 14 februari was het eindelijk zover. Ongeveer 300 artiesten stonden klaar om een concert te geven in de Martinuskerk voor 600 man publiek. Alle leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 van Basisschool de Martinus speelden samen met het opleidingsorkest van Cadenza als afsluiting van het Blaaskaken scholenproject.

Dit is het tweede jaar achtereen dat dit project wordt uitgevoerd bij de Martinusschool Twello. In deze periode krijgen alle leerlingen les in muzikale vorming en leren ze gezamenlijk muziek te maken op diverse instrumenten. Hierbij krijgen ze les van docenten van Cadenza/

Vrijdagavond hebben de klassen laten zien wat ze geleerd hebben aan hun ouders. Groep 3 kwam op met een spectaculaire slagwerkshow, groep 8 liet een eigen rap horen, en groep 6 en 7 lieten een show zien met boomwackers. De groepen 5 vormden een orkest van 50 leerlingen die samen met het orkest van Cadenza prachtige muziek liet horen! Het eind werd afgesloten met een prachtig gezamenlijk optreden van groep 3, 4 en 5 waarbij de ouders mee mochten doen. Al met al een prachtige avond en een grote afsluiting van het project.

Het scholenproject is ontstaan door een samenwerking van Cadenza Twello en de Martinusschool met behulp van Méér Muziek in de Klas en het Instrumentendepot.
Cadenza Twello
Cadenza Twello
Cadenza Twellovrijdag, februari 14th, 2020 at 4:00pm
NK THROWBACK TIME [3/4] – 7 MINDGAMES
‘7 Mindgames’ staat nu online:
https://youtu.be/IfMyRcJelHo

Deze week zetten we alle opnames online van het NK in Assen, waar het slagwerkensemble er met de titel vandoor ging. Dit keer ‘7 Mindgames’ van Kaz Rodriguez, in een arrangement van Ruben Maathuis, en Ruud Evenboer op drums.
Cadenza Twello
Cadenza Twello
Cadenza Twellodonderdag, februari 13th, 2020 at 4:00pm
NK THROWBACK TIME [2/4] – SET IN SAND
‘Set in Sand’ staat nu online: https://youtu.be/7w_KLpvJJv0

Deze week zetten we alle opnames online van het NK in Assen, waar het slagwerkensemble er met de titel vandoor ging. Als tweede ’Set in Sand’ van Eric Peel.
Cadenza Twello
Cadenza Twello
Cadenza Twellowoensdag, februari 12th, 2020 at 5:41pm
Vandaag op de mat in de gemeente Voorst! Een artikel over het behaalde Nederlands Kampioenschap op de voorpagina.
Vanaf morgen volgen de rest van de video's van onze optredens!
Cadenza Twello
Cadenza Twellodinsdag, februari 11th, 2020 at 4:00pm
NK THROWBACK TIME [1/4] - LINGUS
Deze week zetten we alle opnames online van het NK in Assen, waar het slagwerkensemble er met de titel vandoor ging. Allereerst de finale van het optreden: ‘Lingus' van Michael League in een arrangement van onze eigen maestro's Ruben Maathuis en Robbert Houtkamp.

Het hele werk staat nu op YouTube: https://youtu.be/DqWxEyQ64WI
Cadenza Twello