Brel en Brass

Wanneer:
26 oktober 2019 hele dag
2019-10-26T00:00:00+02:00
2019-10-27T00:00:00+02:00
Waar:
Deventer Schouwburg

De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje

Brel en Brass is een bijzondere samenwerking tussen zangeres Micheline van Hautem, toptrombonist Jos Jansen en Cadenza. Na meer dan 60 uitvoeringen in het hele land is op zaterdag 26 oktober Schouwburg Deventer de locatie. Kaarten zijn bij de schouwburg verkrijgbaar.

Brel & Brass is het succesvolle project van zangeres Micheline Van Hautem rond de muziek van Jacques Brel. Elke avond met een ander harmonie- of fanfareorkest. Brel & Brass blijkt een gouden formule; de muziek van Jacques Brel in combinatie met het warme, maar vaak ook spetterende koper van het orkest. Inmiddels hebben al 60 edities van Brel & Brass plaatsgevonden met evenzoveel lokale of regionale orkesten. Alle arrangementen zijn nieuw, en speciaal voor Brel & Brass geschreven door toparrangeurs.

De Vlaamse Micheline Van Hautem is een van Europa’s beste Brel-vertolkers. Dat begon al in 2001 met het succesvolle album Songs of Jacques Brel (meer dan 20.000 verkochte exemplaren). Optredens in Nederland, België, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten volgden snel.

Bastrombonist Jos Jansen, die ook zijn medewerking verleent, is een veelzijdig fenomeen op bastrombone. Hij voelt zich thuis in elk genre. Van klassiek tot jazz, van teder wiegeliedje tot Egerländer feestgedruis. Op zijn bastrombone speelt hij net zo gemakkelijk zoetgevooisde klanken als een spetterende fanfare. Twello kent hem ook als oud-dirigent van Cadenza.

Dat Brel en Bras een succes is, blijkt wel uit de recensies in de andere speelsteden: “Een fenomenaal concert, staande ovatie. Absolute ster van de avond was Micheline van Hautem, de Vlaamse zangeres die recht deed aan de erfenis van haar landgenoot Jacques Brel.”

Cadenza begeleidt Micheline, maar speelt ook eigen werken. Het Franse leven en Franse componisten waren de inspiratie bij de invulling van dit programma. Brel en Bras is op zaterdag 26 oktober in de grote zaal van de Deventer Schouwburg. Kaarten zijn te koop via de site van de schouwburg of aan de kassa op de avond zelf.

Plaats een reactie