Onderwijsproject met impact

Cadenza Twello verzorgt muzieklessen op verschillende basisscholen in Twello. In een periode van 10 weken wordt er intensief aan het vak muziek gewerkt. Cadenza zoekt daarbij de samenwerking op met de leerkrachten van basisschool De Wingerd, de Martinusschool en basisschool De Kleine Wereld.

Meer muziek in de klas

Onder het mom van Meer Muziek in de Klas organiseert Cadenza Twello een groot orkestproject op de school. Kinderen spelen in een echt orkest en kunnen daarin kiezen uit de instrumenten die ze in een harmonieorkest bespelen: Fluit, Hobo, Klarinet, Saxofoon, Trompet, Hoorn, Bariton, Trombone en Slagwerk. Het orkestproject wordt afgesloten met een groot concert waarbij de jeugdharmonie en jeugdslagwerkgroep de schoolklassen begeleidt. Een groot spektakel en een podium voor Jong Talent. Een vakdocent muziek geeft tijdens een training, voorbeelden en inspiratie om met het vak muziek bezig te zijn. Tijdens het project worden er voorbeeldlessen gegeven door de vakdocent muziek aan de hand van een door de school gekozen muziekmethode.

De vertellende piano

Bij de kleuters geeft De vertellende piano’ elk jaar een voorstelling. Klassieke muziek gecombineerd met een prachtig verhaal. In iedere voorstelling wordt gebruik gemaakt van live piano- muziek. Werken van o.a. Bach, Beethoven Chopin en Grieg passeren de revue. Naast de aandacht voor klassieke muziek is er in elke voorstelling een belangrijk maatschappelijke thema verwerkt. Bijv. Samenwerken, pesten of discriminatie.

Muziek schrijven

Kinderen krijgen een excursie naar het muziekgebouw van de vereniging zodat ze kunnen zien waar de harmonie en slagwerkgroep repeteert. In de onderbouw ligt de nadruk op het ontdekken en het maken van muziek en in de bovenbouw ligt de nadruk schrijven en creëren van een muziek. Cadenza Twello zorgt middels de AMVcursus, privéles, de (jeugd)orkesten van verschillende niveaus en toontje later voor een connectie tussen het binnen en buitenschoolse aanbod.

Mede mogelijk door

Structurele muzieklessen door Cadenza Twello i.s.m. basisschool De Wingerd, De Martinusschool en basisschool de Kleine wereld zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Prins Bernard Cultuurfonds, het VSB fonds en de Janice Walker Stichting.