Nieuws

  • cadenzatwello
  • al het nieuws

Cadenza Twello

Cadenza Twello is een vereniging met een harmonieorkest, twirlsters en een slagwerkensemble. Ook heeft zij een opleidingsorkest voor zowel het slagwerkensemble als het harmonieorkest. Tot slot worden de muzieklessen ook binnen de vereniging ondergebracht welke gegeven worden door gediplomeerde docenten.
Cadenza Twello
Cadenza Twellodinsdag, maart 24th, 2020 at 9:34am
Er mogen in Nederland tot 1 juni geen evenementen plaatsvinden. De overheid geeft daarmee direct duidelijkheid over alle 5 mei vieringen. Dit betekent ook dat wij helaas Voorst Viert Vrijheid niet kunnen laten doorgaan op 5 mei.

Maar... Vrijheid is en blijft belangrijk. Niet alleen de vrijheid van 75 jaar geleden. Maar ook de vrijheid van nu. Het naar school, werk of hobby kunnen wanneer je wilt. De vrijheid van gezond zijn. Daarom zullen we, samen met onze samenwerkingspartners, een nieuwe datum kiezen om alsnog Voorst Viert Vrijheid door te laten gaan. Hopelijk is iedereen dan in goede gezondheid weer van de partij.
Cadenza Twello
Cadenza Twello
Cadenza Twellozondag, maart 8th, 2020 at 10:33am
Start ticketverkoop Voorst Viert Vrijheid

Gemeente Voorst en Cadenza organiseren op dinsdag 5 mei twee herdenkingsconcerten met de titel Voorst Viert Vrijheid. Met muziek van Cadenza en Foon, mooie beelden en verhalen en een indrukwekkende ceremonie staan we stil bij 75 jaar vrijheid. Het is ook de première van het speciaal geschreven muziekstuk Honor to the liberators en van een door basisscholieren bedachte rap. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Programma
Voorst Viert Vrijheid neemt de bezoeker mee door drie periodes: de donkere dagen van de oorlog, de hoop tijdens de bevrijding en tot de slot de vrijheid. Een verteller en muziek vormen de rode draad in het programma. De muziek komt van Foon en Cadenza met werken als Anne Frank, Remembrance day, Freedom, een Radio Oranje medley en natuurlijk We’ll meet again.

Honor to the liberators
Onze vrijheid hebben we te danken aan dappere soldaten uit Polen, Amerika, Canada en Engeland. Cadenza liet hiervoor een speciaal muziekstuk componeren. In Honor to the liberators komen de vier volksliederen van deze landen voorbij. Scouting De Vundelaar zal de vlaggen hijsen om uiteindelijk gezamenlijk bij het Wilhelmus uit te komen. Bijzonder is dat in dezelfde periode ongeveer 250 andere orkesten in de provincie dit nummer ook zullen spelen.

Vrijheid anno nu
Vrijheid lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Dat blijkt wel uit de indrukwekkende verhalen die te horen zullen zijn van vluchtelingen uit Joegoslavië en Syrië. Daarnaast zijn basisschoolleerlingen aan de slag gegaan met een rap over het thema vrijheid. Binnenkort bepalen zij in een spannende finale wie live mag optreden tijdens Voorst Viert Vrijheid.

Reserveer snel tickets
Voorst Viert Vrijheid is voor iedereen in de gemeente die op 5 mei stil wil staan bij vrijheid. Om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen te komen zijn er twee shows. De middagshow begint om 15.00 uur. De avondshow om 19.30 uur. Bij beide concerten krijg je een kop koffie, thee of limonade gratis. We willen graag dat iedereen Voorst Viert Vrijheid kan bezoeken. Daarom kost een kaartje slechts € 4,-. Tickets zijn te koop bij leden van Cadenza, Multimate Klunder, Primera Oonk en via www.cadenzatwello.nl.
Cadenza Twello
Cadenza Twellodonderdag, februari 27th, 2020 at 3:59pm
Gisteren kwam Omroep Gelderland bij ons over de vloer om een item te maken over het stuk Honor to the liberators. We zijn trots om te melden dat al meer dan 200 muziekverenigingen dankzij MBGF - Muziekbond Gelderland Flevoland en Cadenza dit werk gaan spelen. Nog heel even geduld. Dan kun je kaartjes reserveren voor de bevrijdingsconcerten die we op 5 mei organiseren. Je hoort dan live hoe dit mooie werk klinkt.
Cadenza Twello
Cadenza Twellomaandag, februari 17th, 2020 at 4:00pm
NK THROWBACK TIME [4/4] - DOWN THE EARTH
‘Down the Earth’ staat nu online: https://youtu.be/FIzJh2yZDBA

Deze week zetten we alle opnames online van het NK in Assen, waar het slagwerkensemble er met de titel vandoor ging. We sluiten af met ‘Down the Earth’. Trots op deze compositie van Ruben Maathuis!
Het hele werk staat nu op YouTube:
Cadenza Twello
Down the Earth by Ruben Maathuis I Cadenza Twello
Percussion Ensemble Cadenza Twello [NL] plays 'Down the Earth' Composed by Ruben Maathuis Played during the Dutch National Championships for percussion ensem...
youtube.com
Cadenza Twello
Cadenza Twellozondag, februari 16th, 2020 at 10:03am
Groots eindconcert basisschool de Martinus

Afgelopen vrijdag 14 februari was het eindelijk zover. Ongeveer 300 artiesten stonden klaar om een concert te geven in de Martinuskerk voor 600 man publiek. Alle leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 van Basisschool de Martinus speelden samen met het opleidingsorkest van Cadenza als afsluiting van het Blaaskaken scholenproject.

Dit is het tweede jaar achtereen dat dit project wordt uitgevoerd bij de Martinusschool Twello. In deze periode krijgen alle leerlingen les in muzikale vorming en leren ze gezamenlijk muziek te maken op diverse instrumenten. Hierbij krijgen ze les van docenten van Cadenza/

Vrijdagavond hebben de klassen laten zien wat ze geleerd hebben aan hun ouders. Groep 3 kwam op met een spectaculaire slagwerkshow, groep 8 liet een eigen rap horen, en groep 6 en 7 lieten een show zien met boomwackers. De groepen 5 vormden een orkest van 50 leerlingen die samen met het orkest van Cadenza prachtige muziek liet horen! Het eind werd afgesloten met een prachtig gezamenlijk optreden van groep 3, 4 en 5 waarbij de ouders mee mochten doen. Al met al een prachtige avond en een grote afsluiting van het project.

Het scholenproject is ontstaan door een samenwerking van Cadenza Twello en de Martinusschool met behulp van Méér Muziek in de Klas en het Instrumentendepot.
Cadenza Twello
Cadenza Twello
Cadenza Twellovrijdag, februari 14th, 2020 at 4:00pm
NK THROWBACK TIME [3/4] – 7 MINDGAMES
‘7 Mindgames’ staat nu online:
https://youtu.be/IfMyRcJelHo

Deze week zetten we alle opnames online van het NK in Assen, waar het slagwerkensemble er met de titel vandoor ging. Dit keer ‘7 Mindgames’ van Kaz Rodriguez, in een arrangement van Ruben Maathuis, en Ruud Evenboer op drums.
Cadenza Twello