Nieuws

Cadenza Twello

Wil je muziek leren maken? Dan kan bij Cadenza Twello. Zowel voor volwassenen als kinderen hebben we de leukste en beste docenten die er zijn. Durf jij het aan? Daarna kun je muziek maken in een van onze orkesten.
Cadenza Twello
Cadenza Twellozaterdag, juni 25th, 2022 at 7:53pm
Wat is het toch fantastisch om een scholenproject af te sluiten met een concert. De blaaskaken van De Kleine Wereld werden begeleid door muzikanten van Cadenza. De kinderen genoten en ouders, opa en oma natuurlijk ook. Dank aan alle leerkrachten, docenten en natuurlijk kinderen voor een geweldige avond.
Cadenza Twello
Cadenza Twellozaterdag, juni 18th, 2022 at 4:52pm
Wij zijn er klaar voor!
Cadenza Twello
Cadenza Twellovrijdag, juni 17th, 2022 at 10:51am
Morgen is het zover! We kijken er enorm naar uit om onze muziek en liveshow met jullie te delen. Een unieke show gemaakt voor WMC Kerkrade, waarin we nieuwe en speciaal voor ons gecomponeerde muziek laten horen. Maar we hebben ook verder gekeken; van lichtdesign tot geluidstechniek tot podium ontwerp en kleding.

We hopen jullie morgen allemaal te zien om 20.30 (20.00 zaal open) in sporthal de Zuiderlaan. Voor meer info en tickets: www.cadenzatwello.nl/wmc
Er zijn morgen ook nog tickets te krijgen aan de deur.

Deze show is mede tot stand gekomen door ondersteuning van Gemeente Voorst, Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds
Cadenza Twello
Cadenza Twellozaterdag, juni 11th, 2022 at 5:46pm
Dit weekend doet het harmonieorkest mee aan het muziekfestival op het prachtige eiland Schiermonnikoog. Na ons mooie optreden deze middag genieten we nu van een heerlijke BBQ. Wat de avond (nacht) nog in petto heeft weten we nog niet. Het zal ongetwijfeld heel gezellig worden. “Cadenza, meer dan muziek”.
Cadenza Twello
Cadenza Twellovrijdag, juni 10th, 2022 at 7:04pm
We zijn begonnen! Studieweekend 2022 in Oenkerk! Dit weekend volop aan het repeteren voor WMC Kerkrade , het resultaat is volgende week al te beluisteren tijdens onze try out op 18 juni!

Voor meer info en tickets: www.cadenzatwello.nl/WMC
Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de deur.
Cadenza Twello
Cadenza Twellodonderdag, juni 9th, 2022 at 1:16pm
In memoriam Willy Hulsebos, man met een muzikaal hart

Afgelopen week overleed geheel plotseling Willy Hulsebos, erelid van Cadenza. Een man, met een muzikaal hart die met zijn familie een bijzondere plek inneemt in de muzikale geschiedenis van Twello, zal helaas nooit meer een concert bezoeken.

Willy werd lid in 1948 wat eigenlijk heel logisch was. Zijn vader was een van de eerste leerlingen van muziekvereniging St. Caecilia. Hij kreeg het letterlijk met de paplepel ingegoten. Ook andere familieleden waren muzikaal en lid van de vereniging. De eerste noten speelde Willy op trompet, maar bugel was echt zijn instrument. Vele jaren speelde hij, onder andere samen met Ties Biesterbos, solo bugel. Dat was in de tijd dat St. Caecilia nog fanfare was. De vereniging ging regelmatig op concours, vergezeld van maar liefst acht bussen met supporters. Negen keer op rij werd een eerste prijs opgehaald. Toen Caecilia de tiende keer ‘slechts’ een derde prijs ophaalde, was dat een grote teleurstelling, liet Willy ooit optekenen.

In 1960 verhuisde Willy naar het westen van het land. Maar bij terugkomst in 1965 werd hij direct weer lid van St. Caecilia. In het boek Markant Twello haalde Willy herinneringen op met muzikale generatiegenoot Jan Leerkes. Hij vertelde daar onder andere over het marcheren op straat en met name het keren op de weg. “Dit was elke keer zo’n chaos. Je moest uitkijken dat je geen klap van een schuiftrombone kreeg.” Ook waren er herinneringen aan de bekkenslager die zo hard sloeg dat de bekkens binnenstebuiten stonden. Een anekdote waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg.

Toen St. Caecilia een harmonie werd, waarin geen bugels voorkomen, koos Willy voor de es-hoorn. Om enige jaren later, zonder problemen, opnieuw over te stappen op een ander soort hoorn; de F-hoorn. Ook deze instrumenten speelde hij met veel passie. Kerst met Cadenza in 2014 was zijn laatste optreden als actief muzikant.

Na zijn pensionering was Willy nog meer betrokken bij de muziekvereniging. Bij de rommelmarkt verkocht hij vol passie meubilair. En de tuin rondom de molen zag er altijd fantastisch uit. Pas enkele jaren geleden, de leeftijd van tachtig al ruim gepasseerd, deed hij een stapje terug. De muzikale genen zijn zeker doorgegeven; meerdere kleinkinderen zijn actief in de muziek.

Toen Willy in 2014, na 62 jaar lidmaatschap, stopte met muziek maken, werd hij benoemd als erelid van de vereniging. We spraken toen af elkaar nog regelmatig te ontmoeten tijdens muzikale optredens van Cadenza. Gelukkig is dat nog vaak gebeurd. In april mochten we nog een serenade brengen ter gelegenheid van het 60 jarig huwelijk van Bets en Willy. Helaas moeten we nu, geheel onverwachts, afscheid van Willy nemen. Hij zal niet meer bij onze concerten aanwezig zijn, maar blijft voor altijd verbonden aan de muzikale geschiedenis van Twello.