Nieuws

Cadenza Twello

Wil je muziek leren maken? Dan kan bij Cadenza Twello. Zowel voor volwassenen als kinderen hebben we de leukste en beste docenten die er zijn. Durf jij het aan? Daarna kun je muziek maken in een van onze orkesten.
Cadenza Twello
Cadenza Twellomaandag, december 6th, 2021 at 6:58pm
Het Sinterklaasfeest is voor mij anders dan normaal,
op anderhalve meter is het toch een beetje kaal.
Pepernoten mogen we niet strooien,
we mogen ze alleen in zakjes naar binnen gooien.

Maar die Mark Rutte besluit vast de goede dingen,
zodat we volgend jaar weer uit volle borst kunnen zingen.
Na dat thuiswerken van dit jaar,
ben ik in Nederland nu echt klaar.

Voordat ik naar Spanje vaar,
nog één tip voor het einde van het jaar.
Cadenza heeft namelijk een goede oplossing bedacht,
voor oudejaarsnacht.

Oliebollen en appelbeignets bestel je online,
en dat is met corona wel zo fijn.
Coronaproof en zonder gezeur,
krijg je ze dan op 30 december aan je deur.

Ga dus nu maar snel,
naar www.cadenzatwello.nl.
En nee, dit laatst is geen grap,
hopelijk tot volgend jaar, zonder mondkap.

Sinterklaas
Cadenza Twello
Cadenza Twellozaterdag, november 27th, 2021 at 6:14pm
In memoriam: Tinus Ooms, een markante muzikant

Een lege stoel net naast de dirigent, vooraan in het orkest. Op die stoel een eenzame roos. Voor het eerst in bijna 70 jaar een echt lege plek, waar normaal een hoboïst hoort te zitten. Tinus Ooms, Cadenza’s markante muzikant is vier dagen daarvoor overleden.

Sinds 1952 kwam Tinus op de fiets met zijn hobo naar de repetities. Eerst bij Soli Deo Gloria, later bij Cadenza. Storm, regen of wind hielden hem niet tegen. Tinus trok de regenlaarzen aan en was present. Opvallend was zijn bijzondere band met de dirigent. Daarbij had hij altijd een woordje klaar. Hij had nog steeds muziekles en gebruikte dit om moeilijke stukjes van het orkest wat beter onder de knie te krijgen. Als het nog niet helemaal goed ging zei hij vaak: “ Volgende week komt het goed”.

Tinus was een verenigingsmens en was betrokken bij alle acties. Bij de rommelmarkt verkocht hij graag mooie boeken, de oliebollen bracht hij op de bekende fiets rond en bij alle concerten was hij aanwezig. Een reactie op een e-mail moest je daarbij niet verwachten. Hij las ze wel, maar melde zich aan via de telefoon of persoonlijk. Bij speciale gelegenheden van Soli Deo Gloria maakte hij vaak een lied in het dialect, dat voor sommige leden nog wel eens lastig was om mee te zingen of te volgen. Zijn kroonjaren vierde hij vrijwel altijd met andere muzikanten. Soms met een door hemzelf georganiseerd concert, maar altijd met een hapje en een drankje.

In 2014 kreeg Tinus een welverdiende koninklijke onderscheiding. Hierbij mochten de houtblazers van het orkest aanwezig zijn. Tinus dacht dat het een soort van koningsdagconcert was. Maar in werkelijkheid was alles in scene gezet om hem te huldigen. Compleet verrast was hij toen de burgemeester hem in het zonnetje kwam zetten.

Tinus was er altijd. Ook toen het orkest naar Radstede in Duitsland ging voor een optreden. Hij sliep tussen alle anderen gewoon in een slaapzak. Toen iemand hem vroeg of slapen op een matje in een klaslokaal wel zo handig was voor iemand van zijn leeftijd, zei hij: “Iedereen doet het. Het hoort erbij en het zijn maar twee nachten.”

Ondanks zijn leeftijd, van bijna 81 jaar, stond Tinus tot het laatst middenin de maatschappij. Hij was altijd goed op de hoogte en kon met iedereen een praatje maken. Zo ook tijdens zijn laatste repetitie twee weken geleden. Hij zong nog een stukje uit zijn partij en stapte op de fiets terug naar huis. Niemand had gedacht dat dat de laatste keer zou zijn. Wat gaan we zijn muziek, humor en persoonlijkheid missen.

Cadenza wenst zijn broer Gert en schoonzus Willemien enorm veel sterkte met dit verlies.
Cadenza Twello
Cadenza Twellowoensdag, oktober 27th, 2021 at 7:16pm
Vanavond mochten we voor het eerst weer optreden na alle lockdowns. We speelden onder andere Gullivers travel en muziek uit de musical Mary Poppins. Dank je wel Atlant groep Beekbergen voor de uitnodiging. De bewoners en wij hebben genoten van dit optreden.
Cadenza Twello
Cadenza Twellozondag, oktober 24th, 2021 at 8:04am
De allerlaatste dag om op ons te stemmen. Geef ons dat laatste zetje in de goede richting en stem op ons via www.rabobank.nl/clubsupport En heb je nog een stem over? Steun dan onze vrienden van Havekes Mölle en Prins Bernhard Apeldoorn. #RaboClubSupport
Cadenza Twello
Cadenza Twellowoensdag, oktober 20th, 2021 at 6:03pm
Met Rabo ClubSupport investeert Rabobank in de samenleving door clubs en verenigingen te ondersteunen. Wij doen ook mee! Help ons aan instrumenten voor basisschoolleerlingen in Twello. Stem op ons via www.rabobank.nl/clubsupport. Dat kan nog tot uiterlijk 25 oktober. Heb je nog een stem over? Steun dan onze vrienden van Havekes Mölle en Prins Bernhard Apeldoorn. #RaboClubSupport
Cadenza Twello
Cadenza Twellowoensdag, oktober 13th, 2021 at 6:02pm
Vind jij het ook belangrijk dat Cadenza muziekles op scholen en aan jongeren geeft? En dat leerlingen dat op een echt instrumenten kunnen spelen? Hopelijk wel. Stem dan op ons via www.rabobank.nl/clubsupport En heb je nog een stem over? Steun dan onze vrienden van Prins Bernhard Apeldoorn.#RaboClubSupport