Gemeente Voorst en Cadenza organiseren op zondag 1 mei, twee jaar na de oorspronkelijke datum, een herdenkingsconcert met de titel Voorst Viert Vrijheid. Met muziek van Cadenza en Edge, mooie beelden en verhalen en een indrukwekkende ceremonie staan we stil bij 75 jaar vrijheid. Het is ook de première van het speciaal geschreven muziekstuk Honor to the liberators. De toegang is gratis, maar een gift voor giro 555 tbv Oekraïne wordt erg op prijs gesteld. Tickets zijn nu verkrijgbaar via de link hieronder. Het concert start in Jachtlust om 14.30 uur.

Programma
Voorst Viert Vrijheid neemt de bezoeker mee door drie periodes: de donkere dagen van de oorlog, de hoop tijdens de bevrijding en tot de slot de vrijheid. Een verteller en muziek vormen de rode draad in het programma. De muziek komt van Edge en Cadenza met werken als Anne Frank, Remembrance day, een Radio Oranje medley en natuurlijk We’ll meet again.

Honor to the liberators
Onze vrijheid hebben we te danken aan dappere soldaten uit Polen, Amerika, Canada en Engeland. Cadenza liet hiervoor een speciaal muziekstuk componeren. In Honor to the liberators komen de vier volksliederen van deze landen voorbij om te eindigen met het Wilhelmus. Bijzonder is dat in dit muziekstuk op de lessenaar van ongeveer 250 andere orkesten in de provincie staat.

Vrijheid anno nu
Vrijheid lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Dat blijkt wel uit de indrukwekkende verhalen die te horen zullen zijn van vluchtelingen uit Joegoslavië en Syrië. De zorgwekkende situatie in Oekraïne is nog actueler. Cadenza heeft besloten geen entreeprijs te vragen. Bezoekers kunnen nu voorafgaand aan het concert een vrije gift doen voor giro 555 t.b.v. Oekraïne.

Tickets
Reserveer eenvoudig een of meerdere tickets via onderstaande link. Aan je bestelling kun je ook een gift aan giro 555 toevoegen. Het bevrijdingsconcert start op zondag 1 mei om 14.30 uur. Jachtlust is een half uur eerder geopend.

 

Let op: ook als je een ticket reserveert zonder  aan giro 555, moet je in de winkelwagen klikken op afrekenen. Je betaalt dan 0 euro.

Reserveer je ticket, steun Oekraïne